JAVA koffiebonen Dessert (voorheen Koffiebonen Espresso) is een complexe blend of mengeling van de beste Arabica bonen die resulteren in een unieke smaakervaring. Langzaam met grote zorg geroosterde koffiebonenom de essentiële oliën te behoudenntiële oliën.

De duurtijd van het branden bepaalt in grote mate de smaak van de koffie. Licht branden geeft een zachte smaak, donker branden een bittere smaak.

Geniet van deze milde blend met volle body en een licht zoet aroma met fijne honingtoetsen.

Herkomst

Je herkent in deze mengeling Santos Fancy, Guatemala Antigua & Antilla, Honduras, Colombia, Maragogype en Bolivia.

Zalig zachte Dessert

Blend van de fijnste Arabica’s biedt de volle smaak van een echte Espresso. Zo geniet je volop van meerdere kopjes espressogenot. Heerlijk als Espresso, maar maak er ook eens een heerlijk pittige Lungo mee.

Zachte caffeïne vrijekoffie

Deze zachte, evenwichtige koffie met een verrassend ronde nasmaak met toetsen van hazelnoot.

Origine

De Brazil Santos Sunrise is een JAVA origine koffie afkomstig van het Cerrado District in Brazilië. Het bijzondere aan deze koffie is dat hij het Rainforest Alliance keurmerk draagt. Cerrado is namelijk het tweede grootste ecosysteem in Brazilië waarin vele diersoorten enkel op deze plaats leven en met uitsterven bedreigd zijn. Het overleven van deze soorten hangt af van conservatie-inspanningen zoals die van de koffieplantages van de Santos Sunrise JAVA koffie. Zij nemen deel aan een duurzaamheidsprogramma dat de biodiversiteit en een eerlijk loon voor landbouwers op deze koffieplantages waarborgt. De struiken van deze koffiebonen groeien op 900 meter hoogte op een rijke kleiachtige grond. Dit zorgt ervoor dat u in de Santos Sunrise een lichte zuurtegraad, toetsen van hazelnoot en een opvallend ronde nasmaak kan beleven.

Proces

Deze koffiebonen worden geteeld in lange rijen, zoals op een wijngaard, en worden machinaal geplukt. Hierdoor kunnen de meeste bonen snel verzameld worden. De bonen die na de machine blijven hangen, worden achteraf met de hand geplukt. De koffiebonen worden zongedroogd waardoor deze Brazil zijn zoete en ronde nasmaak verkrijgt.

 

Zacht aroma

De Koffie uit Papua New Guinea zorgt voor een subtiel fruitig aroma gecombineerd met fijne parfumaccenten. De koffiebonen zijn afkomstig uit dezelfde plantage die de unieke en pure smaak van één enkele soort koffieboon bewaart.

Origine

De Sigri plantage ligt in de Wahgi Vallei in het westelijke hoogland van Papua New Guinea. Op een hoogte van 1550 meter worden deze koffiebonen met de hand geoogst van april tot september. Deze plantage heeft de reputatie de beste Arabica koffie van het land te produceren.

Proces

Om tot hun superieure smaak te komen, worden de handgeplukte koffiebessen meerdere keren gewassen, om daarna in bassins te fermenteren en opnieuw gewassen te worden. Uiteindelijk worden de bonen in de zon gedroogd. Dit hele proces zorgt voor een mooie zuurtegraad en een fruitig aroma.

Fruitig aroma

Koffiebonen van biologische teelt. Delicaat en aangenaam van smaak.

Herkomst

In het hooggebergte van Noord-Peru vind je Café Oro Verde: een samenwerking tussen kleinschalige, lokale koffieboeren. Ze streven er naar een verbetering van de levensstandaard én behoud van het milieu. Deze zachte, volle Peru Bio draagt dan ook het EU Organic Farming Label.

Proces

Het Europese biolabel geeft aan dat de productie gebeurt volgens de strenge regels van de biologische landbouw, verwerking en verkoop. De criteria van dit label liggen vast in de Europese wetgeving en worden beheerd door de Europese Commissie.

Bij biologische landbouw worden geen kunstmatige meststoffen en chemische pesticiden gebruikt. Bij het telen van deze Peru betekent dit concreet dat de impact op water- en bodemkwaliteit geminimaliseerd wordt, dankzij management van restwater. Ook koffiepulp wordt gecomposteerd en vindt zo zijn weg terug naar de landbouw.

Guatemala La Pila laat je genieten van een intense zoetheid uit Guatemala. Deze bijzondere kwaliteitskoffie doet denken aan tropische vruchten.

Al deze koffiebonen zijn afkomstig uit dezelfde plantage: een Single Estate koffie die de unieke en pure smaak van één enkele soort koffieboon bewaart.

Origine

‘Finca’ betekent in het Spaans ‘boerderij’ of ‘landgoed’. Deze bonen komen van één Finca, één koffieboer. De Finca La Pila is een kleine tot middelgrote koffieteler op grote hoogte in de bergachtige streek Jalapa, Guatemala. De koffiestruiken van de La Pila plantage groeien op 1.500 meter en voldoen zo aan het Strictly Hard Bean kwaliteitslabel (SHB). Koffiebessen op die hoogte rijpen trager, waardoor de koffiebonen afkomstig van deze struiken harder zijn dan andere. Ook hebben deze bonen een hogere dichtheid in vergelijking met bonen die groeien op lagere hoogtes. De SHB-koffies zitten tussen de beste kwaliteitskoffies onder Arabica’s. Ze garanderen een volle body en een rijk aroma.

Proces

De koffiebonen van de Guatemala La Pila worden met de hand geplukt, waarna ze gewassen en 18 tot 24 uur gefermenteerd worden. Op deze manier bekomt deze koffie zijn fruitige zoetheid en de smaaksensatie van tropische vruchten.

 

Intens zoet

Zachte koffie met fris en fruitig mondgevoel. Op de achtergrond  lichte citrustoetsen en een chocolade-achtige nasmaak.

De variëteit Maragogype onderscheidt zich door de uitzonderlijk grote koffiebonen, die wel twee keer zo groot zijn als gewone bonen.

Origine

Deze Maragogype Mexico koffiebonen zijn afkomstig uit de Cooperatie ‘Reserva Triunfo Verde’ in Mexico, een beschermde biosfeer. De Maragogype Mexico koffie doorloopt al op de plantage een streng controleproces, van het plukken van de bessen tot het klasseren van de bonen. 

De coöperatie ‘Reserva Triunfo Verde’ werd al meermaals bekroond voor hun faire, organische en duurzame werkwijze met respect voor de natuur. Zo zetten ze zich sterk in voor het behoud van de natuurlijke vruchtbaarheid van de bodem, het reduceren van erosie en organische integriteit van de regio.
 

Proces

De Maragogype Mexico koffiebessen groeien op zo ‘n 1.500 meter hoogte en worden geteeld onder drie lagen schaduwbomen. Tijdens het oogstseizoen worden de rijpe, rode koffiebessen zorgvuldig met de hand geselecteerd. Gedurende twaalf uur worden de bessen ondergedompeld in een waterbad voor fermentatie. Na het pulpen wordt de koffie gewassen en gedroogd in aangepaste patio’s.

 

Zacht, fris en fruitig